«File de peşte cu bere» şi «Salată de pepene cu frunze de rucola»
Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.
File de peşte cu bere
Ingrediente: 800 g file de peşte, 300 ml bere neagră, două linguri făină, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: fileurile de peşte se condimentează, se introduc în bere şi se lasă la marinat circa 3 ore.
Se scot apoi, se lasă să se scurgă bine, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în baie de ulei. Pot fi servite cu salată proaspătă sau cartofi natur.
Salată de pepene cu frunze de rucola
Ingrediente: 200 g rucola, un pepene verde, 80 g parmezan, 4 linguri ulei balsamico, 7 de ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: miezul de pepene se taie în cuburi potrivite. Se amestecă oţetul, sarea, piperul şi uleiul de măsline şi, cu această vinegretă, se stropesc frunzele de rucola.
Acestea se aranjează într-un bol de supă, deasupra se pun bucăţile de pepene. Cu o răzătoare se desprind felii subţiri de parmezan şi se presară peste salată.
sursa click.ro
No comments:
Post a Comment