Tuesday, January 4, 2011

A murit in inchisoare deoarece a refuzat sa retina impozitele pe veniturile angajatilor sai …

Posted in impozit by saccsiv on ianuarie 4, 2011

Citez din articolul Jailed Tax Protester Richard Simkanin, Dead in Prison:

Ieri (28 decembrie) la ora 12.43, încarceratul Richard Simkanin, protestatar împotriva taxelor, a murit în închisoare. Am discutat cu prietenul său, Daniel Schinzing din oraşul Keene, statul american Texas, care a spus că Simkanin s-a simţit slăbit, a avut dureri de piept şi a simţit un mare nod în piept. Vestea morţii lui Simkanin nu a fost o surpriză, având în vedere situaţia sa. Avea vârsta de 67 ani la momentul decesului.

Simkanin a fost eliberat din închisoare la începutul acestui an, dar încarcerat din nou după acuzaţia că ar fi violat termenii eliberării sale. A ispăşit 7 ani într-o închisoare federală, ca urmare a faptului că a refuzat să reţină impozitele de la angajaţii săi, în cadrul întreprinderii sale din localitatea Bedford, Texas. A fost condamnat la încă 7 ani închisoare, după ce a fost acuzat că ar fi încălcat termenii eliberării sale condiţionate.

Aici este povestea lui Richard, conform http://www.dicksimkanin.com/ .

„Dick Simkanin a luat atitudine pentru America, pentru toţi muncitorii americani şi pentru toţi patronii americani, în anul 2000, în momentul în care a decis ca a sa companie să nu mai participe la reţinerea impozitelor, măsură presupusă a fi cerută şi adoptată forţat, printr-o lege a Congresului american. Dick a petrecut 6 ani studiind istoria americană şi principiile de fundamentare. În cele din urmă s-a convins în sinea sa că nu va avea probleme dacă va figura în evidenţele guvernului federal drept un contabil neplătit, prin urmare a acordat muncitorilor săi 100% din plata lor. Adevărat spirit american! Admirabil curajul său, care l-a costat totul”.

Ulterior, el a fost pus sub acuzare, după ce guvernul a încercat de 3 ori să-şi impună poziţia, însă fără folos. Un complet al Marelui juriu l-a pus sub acuzare în iunie 2003, a fost arestat iar războiul juridic în materie penală a început !

Am urmărit şi noi cazul lui Dick Simkanin, proprietarul fabricii de materiale plastice Arrow Custom din oraşul texan Bedford, care în anul 2000 a încetat reţinerea impozitelor pe venituri generate de salarii pentru angajaţii lui, după ce nu a primit nici un răspuns de la reprezentanţii Fiscului American (IRS – Internal Revenue Service), referitor laîntrebările sale despre vreo lege în baza căreia este stipulată reţinerea acestor taxe.

Nici în 2001 şi nici în 2002, marile jurii nu l-au pus sub acuzare pentru omisiunea de reţinere a impozitelor şi deturnarea taxelor. Totuşi, după ce Departamentul de Justiţie l-a împiedicat să apară până la întrunirea marelui juriu din 2003, această instanţă l-a pus sub acuzare. După ce a compărut în faţa Judecătorului Magistrat, Simkanin a fost eliberat fără cauţiune, pe propria răspundere.

Câteva zile mai târziu, Judecătorul curţii federale districtuale John McBryde, dând crezare unor vorbe mai degrabă decât să ia în considerare probele directe, a dat verdictul că Simkanin reprezintă un factor de risc şi o ameninţare pentru societate. Verdictul a contrazis astfel decizia judecătorului magistrat, astfel că Simkanin a fost încarcerat în aşteptarea procesului său, programat pentru data de 6 octombrie. Domnul Simkanin este prizonier federal de 11 săptămâni.

Apărarea lui Simkanin a marşat pe faptul că el nu a comis nicio infracţiune, de vreme ce nu există nicio lege care să-i impună să reţină impozitul pe venituri.

Considerăm acest fapt un gest plin de curaj al lui Simkanin. Credem că ar fi trebuit achitat. Totuşi, Dick Simkanin a dorit că juriul să ajungă să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia sa, în baza acestei întrebări de fapt: „Există vreo lege a SUA care impune angajaţilor să le fie reţinute impozitele pe venituri ?”

Share/Bookmark

No comments:

Post a Comment