Friday, September 3, 2010

Dan Diaconescu, acest Petrache Lupu în Rolls Royce


Un popor care merge la vrăjitoare şi la vraci, un popor care a crezut în Caritas, un popor care iese la miting împotriva Guvernului şi ţopăie pe dansul pinguinului, un popor înnebunit după titluri de presă gen "Ce tunată eşti, Bianca!", ei bine, acel popor poate aştepta salvarea de la politicianul Dan Diaconescu.

Ce contează că nici nu şi-a înscris partidul la Tribunal? Important e că l-a botezat adecvat - Partidul Poporului.
Fiindcă ăsta-i poporul, o combinaţie de clandestinitate, obscurantism şi Loto. OTV-ul e un Maglavit unde nu trebuie să te duci în pelerinaj, că-ţi vine pelerinajul acasă prin cablu, iar Dan Diaconescu reprezintă un Petrache Lupu în Rolls Royce. Cu menţiunea că Petrache Lupu, ciobănaşul candid din Oltenia, chiar a trăit epifania. Dan Diaconescu este un agnostic în pergament de praz.

A pipăit realitatea şi promite miracole deoarece ştie că-i ţine. Poporul nu vrea specialişti sau tipi integri, ci feţe noi în politică. Oricum, românaşii nu se vor supăra pe "domnul Dănuţ". Dacă tot e să ne curăţăm, măcar să ne execute un călău popular, asistat de un guvern simpatic, alcătuit din vindecători şi rapsozi. Iar supravieţuitorii vor ierta şi păcatele acestei ocîrmuiri. Avem memorie scurtă şi sîntem blînzi. Noi l-am dat pe Petrache Lupu, nu pe Rasputin.


RĂZVAN IOAN BOANCHIŞ
(Text preluat din ziarul "Naţional",
nr. din 2 sept. 2010)

No comments:

Post a Comment